حجت الاسلام و المسلمین حکیمیان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه ضمن گرامیداشت هفته پژوهش اظهار داشت: به نظر می رسد که یک انحرافی در برخی از پژوهشگاه های موجود در حوزه رخ داده و آن هم سمت و سویی است که آن ها گرفته اند به سمت تدوین متون درسی و حال آن که امروز حاکمیت بیش از پیش احتیاج به بحث های مبانی حکومت اسلامی و مباحث زیربنایی اساسی اسلام دارد.
وی افزود: در واقع ما باید در عرصه هایی که مورد نیاز نظام است از جمله مدیریت، اقتصاد، حقوق، جامعه شناسی و روان شناسی ، مباحث و مسایل مبنایی را دنبال کرده و نظریه پردازی کنیم.
این محقق و پژوهشگر حوزوی خاطرنشان کرد: در این باره لازم است که هم نظام باید مطالبه کند که حوزه بیشتر به مباحث مبنایی و حاکمیتی ورود کرده و هم این که خود دوستان به این امر توجه کنند که ما به این بخش از پژوهش نیاز مبرمی داریم و کتاب از سوی مراکز دیگر نیز تدوین می شود.
وی با بیان این که پژوهش ها بسترساز توجه به نیازهای جامعه و نظام اسلامی است، گفت: ما باید بعد از چهار دهه نظریه دقیقی در خصوص علوم اجتماعی و اقتصاد بر اساس نظر اسلام ارایه دهیم که متاسفانه در این خصوص هنوز با مشکل روبرو هستیم و حال آن که همه این نظریه ها باید در یک هندسه منظم قرار گرفته و در راستای هم گرایی و یک هدف مشخص باشد؛ البته در گذشته حرکت هایی فردی صورت گرفته ، ضمن آن که برخی موسسات و پژوهشگاه ها در برخی عرصه ها انصافاً موفق بوده اند اما ما باید باید زمینه های گفتگو و تبادل نظر و مباحثه را فراهم کنیم تا افراد خبره و درجه یک حوزه ساعت ها روی آن کار کرده و جمع بندی دقیقی داشته باشند.
حجت الاسلام و المسلمین حکیمیان ادامه داد: آنچه مهم است این که برای حفظ و تقویت نظام و پاسخ به نیازها باید همه به میدان بیایند و در ضمن از یاد نبریم که حوزه نباید از حرکت های اجتماعی عقب بماند که اگر خدای ناکرده این طور شد انحراف در حرکت های اجتماعی اتفاق می افتد که متاسفانه در برخی جاها این مساله رخ داده است.
وی گفت: حوزه باید در تحولات و مسایل، پیشتاز باشد و رهبری کند که البته در برخی زمینه ها خوب بوده ، اما در برخی از زمینه ها عقب اُفتادگی حاصل شده است.
۳۱۳/۸